DESIGN

Hitta din unika prägel

Ditt hus ska inte bara möta de behov av utrymme som du har, utan också passa din smak. Om du vill, så kan vi hjälpa dig med planeringen, eller så kan du skaffa en arkitekt. Det är viktigt att du arbetar med någon som du kan arbeta bra med, och som för din vision till papper.

Här är en översikt över de saker som måste bestämmas i detta skede. Resultatet av detta första skede är att få ritningar till bygglovet.

square+metre

STORLEK

Påverkar budgeten mest

Budgeten är vad som oftast begränsar storleken och här behövs ett preliminärt beslut nästan genast.

Olika behov av utrymme kan mötas på olika sätt, och eftersom dessa påverkar budgeten, har vi en separat sida som beskriver detta.

pohja

LAYOUT

Antal rum

Detta går förståss hand i hand med storlek, men det inte är lätt att komma fram till optimal användning av utrymmet du har råd med, speciellt första gången. Vi hjälper till med vår erfarenhet och våra mallar.

Fiskars-sisa-muok

STOLPVERK

Stil och mängd

Stolpverket kan vara minimalt eller väldigt prominent. Du kan välja platt innertak eller öppna höga utrymmen. Stil av takstolar och färgen du väljer påverkar slutresultatet enormt. Det finns en separat sida om ämnet här, och en annan om hur det påverkar priset här.

exsample house 3d x2_edited_copy

EXTERIÖR

Brädfodring och tak

Brädfodring kostar för det mesta ganska lika, så detta är mest upp till din smak. Tak som inte är plåttak går från att vara dyra till mycket dyra och är inte värt kostnaden med tanke på livslängd. Men igen en fråa om smak.

solar_gain_copy

ENERGI

Passiv eller inte

I vilken rikting ett hus står, och hurdana fönster det har påverkar kostnad, stil och energikonsumtion. Vi förespråkar passivhus design, men det är upp till dig och del av första ansökan om lov.

Många av dessa val är svårast för någon som bygger sitt första hus. Därför är det mycket viktigt att du hittar någon som förstår dig väl och som du är bekväm med, också med tanke på kostnad.

Vi ger de första mötena utan kostnad, och förklarar mest vårt koncept. Om du väljer att gå med oss i denna fas, så har vi en väldigt resonlig taxa. Dessutom har vi erfarenhet med denna typs hus, och kan snabbt skissa upp dina ideér.