metsa_edited

EKOLOGISKA MATERIAL

Ecoframe konceptet

Alla material vi använder är ekologiska och för det mesta träbaserade.

Det säger sig självt att vi använder inte plast i Ecoframe hus.

Stolpverkets virke skaffar vi från lokala, hållbara skogar.

Dessa är några av dom viktigaste exemplen eftersom en komplett lista vore för lång. Som vanligt är vi öppna för kundens önskemål.

wood

TRÄ

Trä är en förnyelsebar resurs och utgör en stor procent i ett ecoframe hus.

T.ex. stolpar, inre och yttre panel, lister skirting?

osb-2-stacked

OSB

Oriented Strand Board (OSB) produceras genom att pressa samman små träflisor. Den kan bestå av nästan vilket träd som helt och blir till en hård, stark skiva. Vi använder M1 certifierade eco-skivor tillverkade utan formaldehyd. OSB skivor används mest vid själva byggandet men kan också vara ett billigt alternativ för ytor såsom innertak.

hunton-nativo-innblast

ISOLERING

Vi använder blåsull, antingen tillverkad utav papper eller trä. Pappersbaserat är billigast, och innehåller också relativt mycket salt som "retardent"?. Ehtas spånisolering är 100% träd men ger också ett lite sämre isoleringsvärde. Mittemellan både gällande isolering och kostnad är Huntons trädfiberull.

fermacell_sparkel_stack_3

FIBERSKIVOR

Fermacells fiberskivor av pressade träfibrer och kalk, som vi använder på innerväggar, är ett mera ekologiskt alternativ än gipsskivor. De är mycket tätare och därigenom brandsäkrare och dämpar bättre ljud.

puu

STOLPAR

Vi anförskaffar, sågar och hyvlar allt vårt virke som behövs för stolpverket i ett Ecoframe hus.

Virket anförskaffas från lokala jordbrukare som använder sig av hållbar skogsskötsel. Virket, oftast 20x20cm torkas ett år innan det används

vindtett_stack

VINDSKYDD

Vi använder vindskyddskivor av trädfiber som det yttre höljet av isoleringen. Skivorna tejpas för att skapa ett helt vindtätt hölje runt huset.

clay_paints

LERA

Bland med andra ytor, så använder vi lera, som kan läggas rakt på fermacell skivorna vilket resulterar i en härlig naturlig finish. Lera kan användas som färg eller som rappning med olika korngrovlek. Lera kommer i många olika färger och nyanser.

Förståss krävs det mera material till ett helt hus, men dessa ger en god översikt. Vi är alltid öppna för kundens önskemål och förslag.

NÄSTA STEG

Fortsätt med en av de följande

frame_copy

STOLPVERK

Hjärtat i ett Ecoframe hus

building-process-2_2ndcopy

PROCESSEN

Alla steg från idé till att flytta in