metsa_edited

EKOLOGISET MATERIAALIT

Ecoframe konsepti

Kaikki käyttämämme materiaalit ovat ekologisia,
enimmäkseen puupohjaisia. Sanomattakin on selvää, ettei Ecoframe taloissa ole käytetty muovia.
Hirsirunkojen puu on peräisin paikallisista, kestävästi hoidetuista metsistä.

Tässä on muutamia esimerkkejä, koska täydellinen luettelo olisi liian pitkä. Olemme aina avoimia asiakkaiden toiveille.

wood

PUU

Puu on uusiutuva luonnonvara, ja perusmuodossaan se muodostaa suuren osan Ecoframe-talosta.
Esimerkiksi puupalkit, ulkoverhous, sisäverhous, välikappaleet ja jalkalistat.

osb-2-stacked

OSB

OSB-levy (Oriented Strand Board) valmistetaan puristamalla pieniä puulastuja yhteen. Se käyttää melkein mitä tahansa puuta ja tuottaa kovan, vahvan levyn. Käytämme M1-sertifioituja ekolevyjä, jotka on valmistettu ilman formaldehydejä. OSB-levyjä käytetään enimmäkseen rakenteissa, mutta ne voivat myös tarjota edullisia pintamateriaaleja, esimerkiksi kattoihin.

hunton-nativo-innblast

ERISTYS

Käytämme joko paperista tai puusta tehtyä puhallettua eristystä. Paperipohjainen on halvin, mutta sisältää suhteellisen paljon suolaa palonsuoja-aineena. Ehtan puruerisste on 100% puuta, mutta sillä on hieman pienempi eristyskyky. Keskitie, myös kustannuksiltaan, on Hunton-puukuitu.

fermacell_sparkel_stack_3

KIPSI-KUITULEVY

Kipsistä ja kuidusta puristettu Fermacell-kuitulevy on ekologisempi vaihtoehto kipsilevylle, ja käytämme sitä usein sisäseiniin. Se on paljon tiheämpi kuin tavallinen kipsilevy, ja tarjoaa paremman äänen- ja palonkestävyyden ja vaatii vain yhden kerroksen.

puu

PALKIT

Ostamme, sahaamme ja höyläämme itse kaikki pylväät ja palkit, joita tarvitaan Ecoframe-talon puurakenteisIIn.
Puu tulee paikallisilta tiloilta, jotka harjoittavat kestävää metsätaloutta. Sahauksen ja höyläyksen jälkeen palkit, yleensä 20x20 cm, kuivuvat vuoden ennen jatkokäyttöä.

vindtett_stack

TUULENSUOJA

Käytämme puukuituisia tuulensuojalevyjä talon eristetyn tilan ulkokuorena. Levyt teipataan joten ne tarjoavat täydellisen tuulenpitävän verhouksen talon ympärille.

clay_paints

SAVIRAPPAUS

Yksi vaihtoehto pintakäsittelylle on savirappaus, joka voidaan tehdä suoraan fermacell-kuitulevylle. Sillä saadaan hyvin kaunis, elävä ja luonnollinen pinta.

Saveavoidaan käyttää joko maalina tai yhden tai kahden kerroksen rappauksena, ja sille on erilaisia karheuksia. Sitä on saatavana monissa eri väreissä ja sävyissä.

Tietenkin koko taloon tarvitaan vielä paljon enemmän materiaaleja, mutta tämä antaa hyvän yleiskuvan. Olemme aina avoimia asiakkaiden toiveille ja ehdotuksille.

SEURAAVAT VAIHEET

Jatka yhdellä seuraavista

frame_copy

TIMBERFRAME

Ecoframe -talon sydän

building-process-2_2ndcopy

TYÖJÄRJESTYS

Kaikki vaiheet ideasta muuttoon.