YKSINKERTAINEN KONSEPTI

Ekoframe-konsepti on hyvin yksinkertainen: paksu ekologinen eristekerros perinteisen puurakenteen ympärillä. Mutta on olemassa paljon vaihtoehtoja, joita selitämme tässä yksityiskohtaisemmin:

Seina-rakenne-2

PAKSU ERISTE

Täyttää passiivitalon standardit

Hyvin paksu ulkoseinän eristyskerros on Ecoframe-talossa helppo toteuttaa, koska eristysvaippa ei ole osa kantavaa rakennetta. Siksi on paljon halvempaa lisätä eristystä, lähes kaksinkertaiseksi siitä mitä rakennusmääräykset edellyttävät.

Kaikki eristevaihtoehtomme ovat ekologisia ja puupohjaisia. Ekovilla tehdään kierrätyspaperista. Hunton Nativo on 95% puukuitua, ja Ehta-eriste on valmistettu 100% kuusilastusta.

Kaikki kolme ovat varsin samantasoisia eristävyydeltään ja hinnaltaan. Ekovilla on halvin, Ehta on paras valinta allergisille, Hunton on keskimmäinen molemmissa suhteissa.

frame_edited

TIMBERFRAME

Vuosisatojen perinteet

Timberframe-tekniikalla liitetään yhteen suuria puupalkkeja ilman ruuveja tai nauloja. Näin saadaan vankka runkorakenne talolle.
Käytetyn puun määrä on itse asiassa pienempi kuin nykyisessä puurakentamisessa. Timberframe-tekniikalla rakennetut talot kestävät vuosisatoja.

VAIHTOEHTOJA

Ecoframe -konsepti antaa sinulle mahdollisuuksia

Sisätilat

Sinulla on sisätilojen suhteen täysi valinnanvapaus. Se tarkoittaa että voit vaikuttaa huonejärjestelyihin, mutta myös siihen miten paljon Timberframe-runko näkyy, ja sisäseinien materiaaleihin.

Ulkoverhous

Voit myös vaihtaa ulkoverhouksen makusi mukaan. Pysty- tai vaakalaudoitus, erilaiset profiilit ja tietysti väri.

Tee kodista oman näköisesi.

Ikkunat

Voit myös valita ikkunoiden määrän ja tyylin. Toki jotta saadaan aikaan passiivitalo, suosittelemme suuria ikkunoita etelään ja pienempiä pohjoiseen. Näin saadaan lämpöä auringon energiasta, lue lisää [täältä].(/passive-house).

SUOSITUKSET

Näihin voit vaikuttaa myös, tässä suosituksemme

Perustus

Pilariperustuksella on lukuisia etuja. Se on halvempi, ja antaa talon alle hyvän ilmanvaihdon.Katto

​Moderni peltikatto on näissä lumisissa oloissa paras vaihtoehto. Ne kestävät pitkään (25 vuoden takuu), ovat kevyitä ja nopeita asentaa, ja toimivat lumen kanssa hyvin. Ainoa haittapuoli on ääni, mutta sekin vaimentuu paksun eristyksen ansiosta.

Auringon lämpö

Isot räystäät – joko kuistin tai terassin yllä – ovat etelän puolella hyvä yhdistelmä isojen ikkunoiden kanssa. Muuten sisätilat saattavat kesällä lämmetä liikaa. Osa energiatehokkuudesta menetetään jos tarvitaan jäähdytystä.

SEURAAVAT ASKELET

Jatka johonkin näistä

Seina-rakenne_edited

ENERGIATEHOKKUUS

Ecoframe-talo täyttää passivitalon standardit.

building-process-2_copy

TYÖJÄRJESTYS

Mitkä askelet tarvitaan, alkaen ideasta ja päättyen sisäänmuuttoon.