choices

VALINTOJA

Tiedä mitä odottaa

Talon suunnittelu sisältää monia monia vaihtoehtoja. Joillakin niistä on enemmän ja toisilla vähemmän vaikutuksia talousarvioon. Ero ei aina ole ilmeinen, joten ilmoitamme heti alusta alkaen, mitkä päätökset vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

Yleisesti ottaen ekologisen kehysrakennuksen kustannukset ovat hiukan korkeammat kuin saman kokoiset tehdasvalmisteiset talot. Tämä voi olla vähän kuin 10% enemmän tai jopa 40% tekemistäsi valinnoista riippuen. Käytetty yksikkö on euroa neliömetriä kohden, ja ekologisen perustalon perustalo voi olla noin 2000, mukaan lukien kaikki alusta asti. Valitettavasti joskus ihmiset tarjoavat alhaisempia, epätäydellisiä hintoja kiinnittääksesi ihmisiä, joten ole varovainen, jos kuulet jotain huomattavasti alhaisempaa.

Tärkeimmät kustannustekijät, joista keskustelemme
• Koko
• timberframe
• pinnat
• Lämmitys
• Windows
Yritämme laittaa siihen karkeita arvioita, mutta viime kädessä meidän on laskettava tietylle talollesi.

KOKO

Yllä mainitun neliömetrimallin kanssa, jonka me jo mainitsimme, peruskehysrakenteinen talo on noin 2200. Lisämaksu johtuu pääasiassa passiivisen talon eristyksestä, ekologisista materiaaleista ja vähän runko-osasta (katso alla).
Tärkein tavoite suunnittelun aikana on maksimi koko, joka sopii budjettiisi ja antaa sinulle tarvittavan määrän huoneita. Toisin sanoen koko ei ole pääkysymys, vaan huoneiden lukumäärä. Täältä tulee 1 1/2 kerroksen yläkerrassa.

TIMBERFRAME

Peruspuurunko (ilman katopalkia) on aina osa ekologista kehysrakennusta. Seiniin käytetyt kevyet materiaalit vähentävät osittain kustannuksia.
Toisin sanoen puurakenteen ristikot ja sen luomat korkeat avoimet tilat aiheuttavat lisäkustannuksia. Korkeat avoimet tilat ovat noin 10-20% kalliimpia, osittain rungon ja osittain ylimääräisten kuutiometrien takia.
Toisaalta puurunko-ristikot, jotka luovat käytetyn, asutun tilan, vähentävät kustannuksia tosiasiallisesti ehkä 10 prosentilla. Ja lisäksi saat ylimääräisen kaapin tai säilytystilan "ilmaiseksi" (alle 160 cm korkea).
Tästä syystä suositeltava ekologinen kehysrakennussuunnittelu on 1/2-kerroksinen rakennus, jonka yläkerrassa on avointa ja muutamaa tilaa. Vaikka avoin tila on kalliimpaa, käytetty tila pienentää tätä suhteellisen korkeampaa kustannusta melkein "normaaliksi".

PINNAT

Sisäpinnan viimeistelyllä voi olla suuri vaikutus kokonaistalousarvioon pääasiassa siksi, että talossa on niin paljon neliömetriä. Esimerkiksi peruslaatta voi maksaa 10 € / m2, kun taas jotkut morrokonilaatat voivat olla 10 kertaa suuremmat. Toinen esimerkki on savea rappaus, joka on erittäin mukavaa, mutta verrattuna maalaamiseen pinta voi olla 10x kalliimpaa.
Edellä mainittu perushinta sisältää peruspinnat, kuten puupaneelit ja maalatun fermacelin.

LÄMMITYS

Kaikki vesipohjaiset lämmitysjärjestelmät ovat aina kalliimpia, vain varastoinnin ja jakelun perustamisen takia. Ilmanlämmitysjärjestelmät vaativat kuitenkin kytketyn tilan, eivätkä ne aina ole toivottavia. Lämpöpumppuja voidaan yleensä käyttää vain pienissä taloissa.

70 m²: n talossa lämpöpumppu voi olla 2500 euroa, mutta lämpö-vesipumppu lattialämmityksellä, suositeltu järjestelmämme suuremmille taloille, 12000 euroa.

Jotkut ihmiset mieluummin maapallolämpöä, joka on käytännössä samaa tekniikkaa, mutta vaativat poratun reiän, joka yleensä kaksinkertaistaa kokonaiskustannukset.

Vesipohjainen pellettiuuni tuottaa lämpöä huoneelle ja keskusvaraston samalla tuottaen elävän liekin. Se maksaa suunnilleen saman verran kuin vesilämpöpumppu ja on hyvä vaihtoehto keskisuurille taloille.

IKKUNAT

Perusikkunat sisältyvät yllä oleviin hinnoitteluennusteisiin. Mutta erittäin suuret ikkunat maksavat palkkion, varsinkin kun niitä on paljon, mahdollisesti ovilla. Tällainen moderni ikkuna voi maksaa jopa 3-4 kertaa, talosta riippuen, tämä voi olla 20 tai 30 tuhatta euroa.
Suuret ikkunat voivat aiheuttaa ylimääräisiä lämmityskustannuksia, etenkin kun ne asetetaan väärin, joten suosittelemme pitämään passiivitalon ohjeet mielessä.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että ekologinen kehysrakennus voidaan rakentaa melkein samalla rahalla kuin tehdastalo. Lisäosa on enimmäkseen parempaa eristystä ja terveellisempiä materiaaleja.
Lisäominaisuudet, kuten suuremmat ikkunat, enemmän puurunkoa tai korkealaatuisia pinnoitteita, johtavat kurssin nousuun. Mutta hyvä tasapaino voidaan saavuttaa, kun puurakennetta käytetään luomaan kauniita avoimia tiloja ja hyödyllistä parvi-tyylistä tilaa.