Mallit

Esimerkkejä siitä, miltä erilaiset Ecoframe rakennukset voisivat näyttää.

Ihmisillä on erilaisia asumis​​tarpeita, tinyhouseista suuriin perhekoteihin. Tässä on muutamia esimerkkejä, jotka esittävät omassa kokoluokassaan toimivan timberframe suunnitelman. Näiden on tarkoitus antaa inspiraatiota ja ehkä toimia ensimmäisenä askeleena suunnittelumatkalla.

tiny house

TINY HOUSE

Yksi henkilö tai nuori pari

Pieni yksinkertainen talo, yhdistetty keittiö ja oleskelutila, pieni makuuhuone ja kylpyhuone. Huoneet sijaitsevat oleskelutilan takana, ja edessä on terassi, joka on myös sisäänkäynti. Yläosa on melko pieni, mutta sitä voidaan käyttää varastona. Talo on yhteensä 35m2, joista 22 on olohuone-keittiötä.

small house

PIENI TALO

Nuori pari tai pieni perhe

Pieni talo on vain vähän isompi ja pysyy samassa perusasettelussa kuin Tiny house. Ehkä jopa 6 x 12m, ylimääräisellä sivukuistilla. Tämä tarkoittaa isompaa kylpyhuonetta ja makuuhuonetta. Suurempaan yläkertaan mahtuu makuuhuone, ehkä toinen wc.

small family house

PIENEN PERHEEN TALO

Pieni perhe

Pieni perhetalo on vain vähän isompi ja pysyy samassa perusasettelussa kuin pieni talo. Ehkä jopa 6 x 12, ylimääräisellä sivukuistilla. Kylpyhuone ja makuuhuone ovat vähän isommat. Suurempaan yläkerraan mahtuu makuuhuone, ehkä toinen wc.

hd family home

PERHEKOTI

Tilavampi perhekoti

Hieman leveämpi versio 3 pilarilla luo yläkerran, jonne sopii 2 makuuhuoneetta. Samaan aikaan alakerrassa voi olla 3 huonetta; 2 makuuhuonetta ja yksi kylpyhuone. Nyt leveämpi olohuone / keittiötila voisi olla jopa 6 x 8 m tai sitä voi laajentaa vielä toisella päätetyllä ristikkolla (stopped truss). Sen mukaan kuinka suuria huoneiden on oltava, pohjapinta voi olla välillä 7-9 x 12-15m.

larger family home

SUUREMPI PERHEKOTI

Perhe, jossa useita lapsia

Tässä mallissa ei käytetä Timberframe ristikoita. Sen sijaan "normaalia" 1 1/2-kerroksista rakennusta laajennetaan alakerrassa hirsirakenteella. Yläkerrassa käytetään normaaleja ristikoita. Koska budjetti usein rajoittaa rakentamista perheillä, jotka rakentavat suurempia taloja, tämä malli on ainakin 10% halvempi. Katso tästä lisätietoja.

8x13- tai 9x14m-talossa voi siten olla 4 tai 5 makuuhuonetta, ja kokonaispinta-ala on 160-200 m².

Kuten näette, monilla malleilla on 1 1/2 kerroksen rakenne, tämä on kustannustehokas tapa käyttää hirsirakennetta avoimen tilan saavuttamiseksi.

Avoin tila tarjoaa luonnollisen pääsyn yläkerrokseen, ja käytetty ylempi tila puolestaan kompensoi ylimääräisestä puurakenteesta aiheutuvia korkeampia kustannuksia, tässä siitä enemmän.